zondag 10 april 2016

Onkruid & Zo

Onkruid wieden, is altijd een leuke work-out, voor het geval je nog niet genoeg beweging hebt gehad. We kunnen het iedereen aanraden, goed voor de lijn. Het groeit niet alleen in de vakken maar ook op de looppaden. Tijd om dus de paden van boomschors te voorzien, het ziet er ook direct een stuk frisser en overzichtelijker uit. Ook hebben we het water-geef-systeem een eindje de lucht in geholpen, voor een betere verspreiding. Ons moestuintje begint al echt ergens op te lijken.

Groeien En alles groeit letterlijk als kool, hoewel alles nog vrij klein is vergeleken met sommige buren van ons. Maar dat mag de pret niet drukken. Wij kweken alles vanuit zaad, met name vanwege het leereffect en het is gewoon leuk om te zien hoe dat het werkt (als het werkt).

Paprika's wij hadden al her en der gelezen dat paprika's moeilijk te kweken zijn. Het kan erg lang duren voordat het zaad uitloopt. Maar het is nu toch echt aan het gebeuren. Tenminste één van de zes kwekelingen is inmiddels uitgelopen. Geduld loont, nu de rest nog. Glazen kap erover en tikje vochtig houden, totdat ze 2-4 blaadjes hebben. Ik hoop ze over een week of twee te kunnen verhuizen naar een groter onderkomen. Het water loopt ons in de mond als ik aan al die heerlijke smeuïge paprika;s denk die straks in onze pan belanden.

Goed idee! Hadden we een week of wat geleden genoeg ruimte, nu begint het een uitdaging te worden om de nieuwkomers te verwelkomen. Maar we laten ons inspireren door Elizabeth, een van onze (zeer ervaren) buurvrouwen bij indoor-volkstuin. Zij heeft alle tomaten aan de rand geplant van haar moestuin, met touwen vanaf het plafond, zodat ze daar hun armpjes omheen kunnen slaan. Dat gaan wij ook doen. Met tentharingen kun je ze vastzetten aan de bodem. Heb je meteen een leuke haag, een goed idee!

Bemesting Een van de vele vragen die we nu hebben is of we moeten bemesten ja of nee? Gerardo heeft een simpele tip. Snelgroeiers (sla, raapsteel, etc) nee en langzaam-aan-groeiers ja en dan bij voorkeur met koemestkorrels. Komende weken gaan we dus kijken naar ons bemestingsplan en het in meer detail uitwerken. Een en ander houden we ook bij op onze website, kom gerust eens een kijkje nemen.

Tot ons volgende blog!

Edwin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten