dinsdag 8 maart 2016

Onze hitlist

Gisteravond even langs geweest bij ons project, een checkup of iedereen nog happy in het gelid staat en natuurlijk een plensje water geven. De peterselie van Appie houdt zich nog kranig tot nu toe.

We zijn nu en paar dagen onderweg en ineens ga je vanuit de stand 'hoe kweek ik überhaupt een plantje' naar de volgende trap 'wat mis ik nog'?

Nou een heleboel dus, zoals; paprika's, komkommer en courgettes bijvoorbeeld. Maar ook fruit; abrikozen, aardbeien of frambozen heeft onze moestuin nog niet voorbij zien komen. Werk aan de winkel dus.

We hebben de volgende hitlist samengesteld:
  1. Aardbei
  2. Framboos
  3. Komkommer
  4. Cougette
  5. Paprika's - Veel!
  6. Knoflook
  7. Radijs
  8. Ui 
Paprika's schijnen nogal een uitdaging te zijn. Gelukkig vind ik op het blog van De Bolster en bij de vrolijke tuinier voldoende  tips om Paprika's te kweken. Bij paprikateelt vind je meer informatie over het kweken van paprika's in de kas. Dus dat gaat helemaal goed komen.

Als je in een kas werkt heb je natuurlijk het voordeel dat je minder last hebt van de seizoenen. Dus allicht dat je sommige gewassen kunt doorkweken. Ik zou bijvoorbeeld heel graag tomaten en paprika's het hele jaar rond willen kweken, zodat je altijd voorraad hebt. Ik weet alleen niet of dat mogelijk is. Gaan deze planten sowieso langer mee dan één seizoen?

Komende dagen gaan we ons verder verdiepen in deze materie en hopelijk snel alles in de praktijk brengen. Nieuwe kennis delen we uiteraard via ons blog.


Edwin

Website: www.indoor-moestuin.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoormoestuin/
Blog: indoormoestuin.blogspot.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten