zondag 13 maart 2016

Plantjesdag II - 8 Maart 2016

Plantdag bij Indoor Volkstuin Vandaag gaan we verder met het kweken van groenten van onze hitlist. Dat zijn: paprika's, radijzen, courgettes en komkommers. En natuurlijk gaat er geen dag voorbij zonder experiment(je) dus hebben we ook twee moestuintjes van Appie meegenomen; tuinkers en venkel. De IVN (Instituut Voor Natuurstudies) is educatiepartner in dit project, dus dat klinkt wel ok.

Paprika's We willen graag zo lang mogelijk paprika's oogsten dus we gaan gefaseerd zaaien. Volgens De Bolster kun je paprika's onder glas zaaien van maart t/m april. Vandaag gaat dus de eerste rij er in, totdat de eerste blaadjes verschijnen en dan gaat de volgende batch er in. Dit herhalen we t/m eind april. Dit doen we ook voor de komkommers en de courgettes. Hopelijk wordt dit een succes!

Kropsla Van de eerste zaailingen van vorige week laat inmiddels de kropsla wat reuring zien. De rest slaapt kennelijk nog, of we hebben toch iets fout gedaan. We gaan het allemaal zien, maar het ziet er naar uit dat de kropsla nu de volle grond in kan.

Roulatie Naast de nieuwe kweek zetten we ook een regel spinazie neer. Nu hebben we natuurlijk een aantal uitdagingen aan te gaan: 1) we willen gefaseerd kweken en 2) we moeten rouleren van grond om uitputting te voorkomen. Om dit allemaal goed te doen hebben we een schema gemaakt. Daar komen we in een volgend blog op terug.


Anemonen Een mooie moestuin kan natuurlijk niet zonder mooie bloemen. Het oog wil ook wat. Dus naast de diverse dahlia's en agapanthussen zetten we ook nog een regel plukanemonen neer. Dat wordt een kleurrijk feest. Het zijn wel gekke knollen, maar dat doet er niet toe. Uit ieder lelijk eendje kan een mooie zwaan groeien.


Klompen Je moestuin kan al snel veranderen in een modderpoel,
met name als je een beginner bent zoals wij. Klompen - model Zweedse muilen - in ons geval, zijn daarom wel handig.






Inventief Kees, een medetuinder in onze kas, heeft een inventieve manier gevonden om zijn aardbeien te kweken; in de lucht. Een grote dikke PVC cilinder, voorzien van aarde en aardbeienplantjes hangt boven zijn moestuin. Hiermee creƫert hij extra vierkante meters, zonder dat iets of iemand daar last van heeft. Het zal mij niets verbazen als er binnenkort meer van deze zeppelins in de lucht hangen.

Edwin

Indoor Moestuin
Website: www.indoor-moestuin.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoormoestuin/
Blog: indoormoestuin.blogspot.nl 

Indoor Volkstuin:
Website:  http://indoorvolkstuin.com
Facebook: https://www.facebook.com/Indoorvolkstuin/








Geen opmerkingen:

Een reactie posten