woensdag 2 maart 2016

Wat gaan we planten?


Vandaag gaan we een beplantingsplan maken.

Ons uitgangspunt is wat we lekker vinden. Sybylle en ik zijn gek op pasta's, met lekkere pastasauzen. De groenten die we daar veel voor gebruiken zijn paprika's, preien, courgettes, uien, knoflook en diverse kruiden zoals basilicum, rozemarijn en peterselie. Zijn tomaten nu een groente of een fruit? We weten het niet, maar het zijn in ieder geval klimmertjes, dus achterin bij de komkommers. Zolang ze maar geen ruzie maken komt alles goed. Samen vormen ze een lekkere salade.

Met een boerderijtje van ca 6 bij 6 vierkante meters verdelen we de grond in 9 vakken van 2 x2  meter. Is dat slim? Geen idee! Daarom zijn we beginners. Is het onderstaande plan mogelijk? We hebben werkelijk geen idee. Daarom gaan we ons plan voor de zekerheid ook nog even testen met onze collega-tuinders van indoor volkstuin. Die hebben er veel meer verstand van.

En dan zijn we er nog niet. Sommige plantjes moeten gekweekt en verspeend worden. Sommigen kunnen zo ingezaaid worden. Hoe lang kun je 'de vruchten plukken'? Mag je alles tegelijk planten? We gaan een hoop leren komende tijd.

Maar ieder commentaar via dit blog, of onze facebookpagina is natuurlijk van harte welkom!

Ons plan:

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten